Sernik na zimno z brzoskwiniami

Autor:

Joanna Kryla

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Na tortownicę o średnicy 26 cm
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 20 okrągłych biszkoptów
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 galaretka (może być krystaliczna)

Przygotowanie

Krok 1

Brzoskwinie odcedzić i pokroić w plasterki.



Krok 2

Poł szklanki zalewy od brzoskwiń zagotować i rozpuścić w niej żelatynę.



Krok 3

Tortownicę wyłożyć folią spożywczą, a następnie dół wyłożyć biszkoptami.



Krok 4

Ser zmiksować z cukrem pudrem, a następnie dodać do niego rozpuszczoną żelatynę ponownie zmiksować. Kiedy ser zacznie tężeć wylać go na biszkopty. Na serze ułożyć plasterki brzoskwiń.



Krok 5

Galaretkę rozpuścić i kiedy zacznie tężeć wylać na brzoskwinie. Odstawić do lodówki na godzinę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.