Sernik na zimno z kaczuszkami

Autor:

Kamila O

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodac 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia. Śmietane razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatyne, wymieszać dokładnie. Masę serową wylac na biszkopty, wyrównac wstawić do lodówki, Galaretkę rozpuścic w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostydzić i lekko tęzęjącą wylac na sernik, udekorować piankami

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Masa serowa:

  • 500 g serka homogenizowanego
  • 200 g śmietany Łaciatej 30%
  • 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Dodatkowo:

  • Biszkopty okrągłe
  • 2 opak. galaretki niebieskiej
  • pianki kaczuszki

Przygotowanie

Krok 1

Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.



Krok 2

Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje dodać 3 łyżki gorącej wody i odstawić do przestygnięcia.



Krok 3

Śmietanę razem z cukrem ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać serek, zmiksować i na koniec dodać żelatynę, wymieszać dokładnie. Masę serową wylać na biszkopty, wyrównać i wstawić do lodówki.



Krok 4

Galaretkę rozpuścic w 700 ml wody, by była sztywniejsza, ostudzić i lekko tężęjącą wylać na sernik, udekorować piankami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.