Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Masę jajeczną połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyłożyć do kwadratowej tortownicy o wymiarach 25/25 cm. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-18 minut.
Truskawki bez szypułek wsypać do garnka i zagotować. Wymieszać z galaretką, przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku cukrem, wymieszać, odłożyć do stężenia.
Na upieczony, zimny biszkopt w tortownicy wyłożyć mus truskawkowy (odłożyć 2-3 łyżki) włożyć do lodówki do stężenia.
Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, ostudzić. Galaretkę kiwi oddzielnie wymieszać w 100 ml gorącej wody, pozostawić do stężenia. Ser zmiksować z cukrem z wanilią i płynną galaretką agrestową. Doprawić do smaku cukrem pudrem, wymieszać. Wyłożyć na biszkopt z musem truskawkowym, ozdobić resztą musu i tężejącą galaretką kiwi, odłożyć do stężenia.
Dodaj komentarz