Sernik na zimno z owocami

Autor:

Aneta P

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Deser

Osób: 8

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ok. 15 szt. biszkoptów,
  • 1 kg twarogu sernikowego Mlekpol,
  • 1/2 szklanki cukru,
  • 3 łyżki żelatyny,
  • 1 galaretka przezroczysta,
  • borówki wg uznania,
  • czerwona porzeczka wg uznania,
  • poziomki wg uznania,
  • wiśnie wg uznania,
  • listki bazylii do dekoracji wg uznania

Przygotowanie

Krok 1

Formę do pieczenia o wymiarach 26 cm (może być mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia i na dnie ułożyć biszkopty.



Krok 2

Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody i ostudzić. Ser wymieszać z cukrem, dodać żelatynę i ponownie wymieszać. Masę serową wyłożyć na biszkopty i schłodzić.



Krok 3

Galaretkę przezroczystą rozpuścić w 400 ml ciepłej wody, ostudzić i odstawić do lekkiego stężenia.



Krok 4

Owoce umyć, wiśnie przekroić na pół i usunąć pestki. Owoce i listki bazylii ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać galaretką i schłodzić.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.