Wspaniałe delikatne, puszyste, wilgotne i rozpływające się w ustach ciasto. Sernik to z pewnością jedno z moich ulubionych ciast. Wypróbuj przepis na pyszny sernik nowojorski.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Przygotowujemy tortownicę: wykładamy spód papierem do pieczenia.
Ciastka wrzucamy do blendera. Dodajemy roztopione masło i blendujemy razem. Wykładamy uzyskaną masą spód tortownicy. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Po wyjęciu z pieca, tortownicę szczelnie owijamy folią aluminiową i wstawiamy do naczynia żaroodpornego.
W tym czasie miksujemy wszystkie składniki na masę serową. Wylewamy do tortownicy. Do naczynia żaroodpornego wlewamy wrzątek (do połowy wysokości tortownicy).
Pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni C, następnie 30 minut w temperaturze 160 stopni C.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Ciasteczkowa Pani :)
Opublikowany: 2018-02-18 09:11:00
Wygląda wyśmienicie, tak też smakuje:)