Danie o charakterystycznym, intensywnym smaku, który zachwyci nawet najbardziej wymagające kubki smakowe. Mieszanka gałki muszkatołowej, żółtego sera, kopru i cielęciny daje niesamowity efekt smakowy, którego trzeba spróbować.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Ze śmietanką
Cielęcinę mielimy maszynką i wrzucamy do gorącego wywaru jarzynowego. Gotujemy przez 35 min., aż zmięknie.
Następnie dodajemy starty ser i pokrojony w plasterki por. Osobno rozcieramy żółtka z 1 łyżką soli i 2 łyżkami wywaru jarzynowego. Gdy się połączą, wrzucamy je do zupy, a całość doprawiamy 1 łyżką soli, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodajemy śmietankę Łaciatą i wszystko mieszamy.
Koperek do zupy dodajemy jeszcze przed zdjęciem jej z ognia.
Dodaj komentarz