TIRAMISU

Autor:

Danuta Lebek

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Mój przepis:
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g śmietanki 36% Łaciata
  • kilka okrągłych biszkoptów
  • 50 g cukru pudru
  • 1 mała filiżanka kawy rozpuszczalnej
  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • do posypania:
  • 50 g likieru Amaretto

Przygotowanie

Krok 1

W miseczce ubijamy śmietankę. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i dodajemy wcześniej ubitą śmietankę. Biszkopty nasączamy kawą z dodatkiem likieru. W szklaneczkach układamy: biszkopty,warstwę kremu,następnie biszkopty i krem. Deser obficie posypujemy kawą, płatkami czekolady i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.