Kokosowe muffinki z polewą z białej czekolady

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 220 g mąki pszennej
  • ½ szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 10 łyżek wiórków kokosowych
  • ½ szkl. mleka Łaciate
  • ½ szkl. oleju
  • 2 jajka
  • 1 pomarańcza
  • 1 tabliczka czekolady białej

Przygotowanie

Krok 1

Do dużej miski wsypać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną oraz 8 łyżek wiórków kokosowych. Wymieszać.



Krok 2

Do drugiej miski wlać mleko i olej. Wbić jajka oraz wycisnąć sok pomarańczy. Wymieszać za pomocą trzepaczki.



Krok 3

Wlać składniki mokre do suchych i mieszać dopóki się ze sobą nie połączą.



Krok 4

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Nałożyć do nich ciasto. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 18-20 minut w temperaturze 180°C.



Krok 5

Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Polać muffinki i od razu posypać je wiórkami kokosowymi. Zostawić do zastygnięcia czekolady.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.