Sernik z jagodami

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g twarogu sernikowego Mlekpol,
  • 250 g słodzonego mleka skondensowanego,
  • 1 łyżka budyniu waniliowego,
  • 2 łyżki cukru wanilinowego,
  • 150 g jagód,
  • 50 g herbatników,
  • 2 łyżki masła Łaciate,
  • 2 jajka,
  • 20 g gorzkiej czekolady

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki wrzucić do miski i rozdrobnić blenderem. Dolać roztopione, ostudzone masło oraz czekoladę. Składniki wymieszać. Dno małej tortownicy wyścielić papierem do pieczenia, po czym wyłożyć powstałą masę, formując zwarty spód.



Krok 2

Twaróg, mleko skondensowane, jajka, cukier wanilinowy oraz budyń zmiksować na masę o gładkiej konsystencji.



Krok 3

Na herbatnikowy spód w tortownicy wylać przygotowaną masę twarogową. Wierzch wyrównać.



Krok 4

Na masę serową wyłożyć jagody. W piekarniku umieścić naczynie z wodą. Sernik piec przez 60-75 min w temperaturze 160 stopni. Upieczone ciasto ostudzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Następnie ciasto schłodzić w lodówce, by stężało.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.