Ciasto wysiekać. Zagnieść. Podzielić na 3 części. 1. upiec osobno (ok. 10min. 180°C) 2. wyłożyć blaszkę i na to wylać ser 3. dodać 3 łyżki kakao i dać na ser
Ubić białka, wsypać cukry następnie żółtka. Po łyżce dodawać ser. Wlać przestudzoną margarynę i wsypać budyń. Wylać na ciasto. Przykryć kakaową częścią. Piec około 1,5h w 180°C. Na wystudzony sernik dać krem.
W pół szkl. mleka wymieszać budyń i żółtka. Pozostałe mleko z cukrami zagotować. Połączyć i całość zagotować. Gdy wystygnie zmiksować z kostką masła. Posmarować sernik 3/4 masy. Położyć upieczony wcześniej placek (1 część). Na placek dać pozostałą masę. Posypać startą czekoladą.
Dodaj komentarz