Kolorowa czekoladowa babeczka. Wypróbuj prosty przepis na muffinki czekoladowe z kolorową posypką.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C.
Mąkę, sodę, kakao i kawę przesiewamy do wysokiej miski. Dodajemy cukier oraz cukier waniliowy i całość mieszamy. Jajka miksujemy razem z mlekiem. W rondlu roztapiamy masło.
Do sypkich składników dodajemy stopniowo jajka z mlekiem. Mieszamy łyżką. Następnie dodajemy przestudzone masło. Wrzucamy groszki z czekolady. Mieszamy całość. Uzyskana masa nie musi być jednolita. Do papilotek nakładamy ciasto. Umieszczamy je na blasze.
Pieczemy 25 minut.
W gorącej kąpieli wodnej rozpuszczamy polewę czekoladową. Polewamy nią przestudzone babeczki i ozdabiamy kolorową posypką.
Dodaj komentarz