Klasyczny sernik z malinami. Idealny na każda okazję. Zasmakuje każdemu, kto lubi serniki w owocowej odsłonie.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Przygotowujemy tortownicę smarując ją tłuszczem i posypując bułką tartą. Ułatwi nam to wyjęcie już gotowego ciasta z formy.
Na stole przygotowujemy dwie miski. W pierwszej misce ucieramy składniki na ciasto. Wykładamy nim spód i brzeg formy. Pieczemy 15 minut.
W tym czasie w drugiej misce na wolnych obrotach miksujemy wszystkie składniki na masę serową. Wylewamy przygotowana masę do tortownicy i posypujemy malinami.
Pieczemy 35 minut.
Dodaj komentarz