Śliwki pod owsianą kruszonką

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 szklanka mąki owsianej + 1 łyżka
  • 1 łyżka płaska miodu
  • 100 gram masła Łaciate
  • 20 sztuk śliwek węgierek
  • masło do wysmarowania kokilek
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie

Krok 1

Masło kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z mąką i miodem. Wstawiamy do lodówki. Śliwki myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy na pół i wyjmujemy pestki, kroimy na mniejsze kawałki. Kokilki smarujemy masłem i wkładamy pokrojone śliwki, a następnie kruszonkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.