Mango to tropikalny owoc o wyjątkowym smaku. Wspaniale komponuje się w połączeniu z kremowym sernikiem.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C. Formę w kształcie koła wyłożyć papierem do pieczenia.
Składniki na spód ciasta blendujemy i wykładamy nimi spód formy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 10 minut.
W tym czasie miksujemy wszystkie składniki na masę serową do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone owoce mango. Wylewamy na upieczony ciasteczkowy spód. Pieczemy 45 minut w 160 stopniach C.
Puree z mango przekładamy do rondla. Dodajemy cukier, sok z cytryny i zagotowujemy. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy żelatynę rozpuszczoną w wodzie. Mieszamy całość. Odstawiamy do wystudzenia.
W tym czasie ubijamy na sztywno śmietankę Łaciatą. Łączymy delikatnie ubitą śmietankę Łaciatą z wystudzonym musem z mango. Nakładamy na upieczone ciasto.
Wkładamy do lodówki na godzinę. Ozdabiamy świeżymi owocami.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Stokrotka
Opublikowany: 2018-02-21 20:05:00
Extra przepis - extra torcik :)