Serowe ciasteczka z marmoladą

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag maki pszennej
  • 30 dag sera twarogowego
  • 30 dag masła Łaciate
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 białko
  • 30 dag marmolady

Przygotowanie

Krok 1

Mocno odciśnięty ser przemleć przez maszynkę.



Krok 2

Mąkę przesiać, posiekać z masłem, dodać ser, cukier waniliowy i wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.



Krok 3

Następnie rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Ułożyć na przygotowanej blaszce i wszystkie posmarować białkiem. Na środek położyć marmoladę, przykryć drugim ciasteczkiem, lekko docisnąć, posypać cukrem kryształem. Piec na złoty kolor w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.