Śledź Weroniki

Autor:

Kamila O

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

  • filety śledziowe - 50 dag,
  • cebula - 3 szt,
  • ananas w plastrach - 8 szt,
  • majonez - 1/2 szklanki,
  • sok z ananasa - 1/4 szkl,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie


Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z wody i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki, następnie wrzucić do wrzątku i pogotować ok 5 minut, przelać na sitko, odsączyć. Krążki ananasowe pokroić na małe kawałki i dodać razem z cebulą do śledzi. Majonez wymieszać z sokiem z ananasa, dodać sól oraz pieprz i wymieszać razem ze rybą. Najlepiej sałatka smakuje na drugi dzień.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.