Śledzie w śmietanie z jajkiem

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze,

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 filety z matiasa
  • 200 ml mleka Łaciate
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 3 jajka
  • 1 mała cebula
  • koperek
  • 300 ml gęstej śmietany Łaciata 30%
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1
Śledzie moczymy przez około 4h w mleku, po tym czasie płuczemy i tniemy w mniejsze części. 

Krok 2
Ogórki i jabłko i cebulę kroimy w kosteczkę. Koperek drobno kroimy.

Krok 3
Jajka kroimy w kosteczkę. 

Krok 4
Śmietanę ucieramy z cukrem i koperkiem. 

Krok 5
Wszystkie składniki w dużej misce łączymy i zalewamy śmietaną. Chłodzimy w lodówce przez co najmniej 2 h. 

Wskazówki

Podajemy udekorowane świeżym koperkiem i pieprzem.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis