Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem i koperkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Ocena

4.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duży płat ciasta francuskiego (375 g)
  • 100 g serka śmietankowego
  • Pieprz
  • 100 g łososia wędzonego w plastrach
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek koperku
  • 1 jajko do posmarowania

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto przekroić w poprzek na dwie równie części. Obie części posmarować cienko serkiem śmietankowym, zostawiając z jednej strony wolne miejsce, aby można było skleić brzegi.



Krok 2

Oprószyć serek świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 3

Na cieście ułożyć łososia oraz ogórki pokrojone w cienkie paski.



Krok 4

Posypać całość posiekanym koperkiem. Zwinąć ciasto w rulony. Pokroić w plastry. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem.



Krok 5

Ułożyć ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.