Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, pokroić na małe różyczki. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Mielone mięso włożyć do miski, dodać paprykę z cebulą, zmiażdżony czosnek, kaszę manę, roztrzepane jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać brokuł i delikatnie wymieszać. Formować kotleciki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, pokroić na małe różyczki.
Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą na rozgrzanej oliwie, ostudzić.
Mielone mięso włożyć do miski, dodać paprykę z cebulą, zmiażdżony czosnek, kaszę manę, roztrzepane jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Następnie wsypać brokuł i delikatnie wymieszać.
Formować kotleciki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.
Dodaj komentarz