Kolorowe kotleciki z piekarnika

Autor:

Śnieżynka

Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, pokroić na małe różyczki. Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą na rozgrzanej oliwie, ostudzić. Mielone mięso włożyć do miski, dodać paprykę z cebulą, zmiażdżony czosnek, kaszę manę, roztrzepane jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać brokuł i delikatnie wymieszać. Formować kotleciki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag mielonego mięsa z łopatki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 brokuła
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1 jajko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Brokuł blanszować w osolonej wodzie, osączyć , ostudzić, pokroić na małe różyczki.



Krok 2

Paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno posiekaną cebulą na rozgrzanej oliwie, ostudzić.



Krok 3

Mielone mięso włożyć do miski, dodać paprykę z cebulą, zmiażdżony czosnek, kaszę manę, roztrzepane jajko, bułkę tartą. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.



Krok 4

Następnie wsypać brokuł i delikatnie wymieszać.



Krok 5

Formować kotleciki i ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 20-25 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.