Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Arkusze ciasta ułożyć na wilgotnej ściereczce, następnie pokroić w kwadraty o wymiarze 11/11 cm, posmarować rozpuszczonym masłem.
Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Na desce ułożyć po 3 arkusze ciasta, przesuwając je o kilka stopni. Następnie włożyć do przygotowanych foremek.
Wstawić na 3-4 minuty do nagrzanego do 180°C piekarnika.
Mocno schłodzoną śmietankę Łaciata ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i cukier z wanilią. Następnie miksując na niskich obrotach stopniowo dodawać serek mascarpone.
Krem przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i do każdej babeczki wcisnąć porcję kremu. Po wierzchu posypać owocami, podawać.
Dodaj komentarz