Kakaowa owsianka z chia, nektarynką i płatkami migdałów

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Ocena

4.44/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 ml mleka Łaciate
  • 10 łyżek płatków owsianych
  • 2 czubate łyżeczki nasion chia
  • 3 płaskie łyżki słodkiego kakao
  • 2 duże nektarynki
  • 1 łyżka płatków migdałowych

Przygotowanie

Krok 1

Do rondelka wlać mleko, dodać kakao oraz płatki owsiane. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Następnie przykryć i gotować przez 5 minut na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu.



Krok 2

Zdjąć rondelek z ognia, dodać nasiona chia, wymieszać i zostawić pod przykryciem na 10 minut.



Krok 3

Nektarynki umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.



Krok 4

Mniej więcej połowę owoców wrzucić na dno szklanek. Następnie nałożyć owsiankę.



Krok 5

Wierzch udekorować pozostałymi owocami oraz płatkami migdałów.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.