Cielęcina z cukinią i salsą verde

Cielęcina jest smacznym i jednocześnie zdrowym daniem. Cukinia z kolei jest niskokaloryczna i lekkostrawna, jest źródłem wielu witamin i minerałów. Jest również pożądana w diecie antyrakowej oraz odkwaszającej. Danie dla wszystkich, polecane zwłaszcza na zdrowy, pożywny obiad. Pyszne i proste do wykonania. Można podawać z ryżem.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 400 g cielęciny
  • - 450 g cukinii
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 5 łyżek mąki pszennej
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka zielonej salsy verde
  • - 6 łyżek oleju

Przygotowanie

Krok 1

Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plastry.



Krok 2

Cielęcinę kroimy w paski, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obtaczamy w mące wymieszanej z solą i pieprzem.



Krok 3

Cukinię smażymy na patelni, aby lekko się zarumieniła i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy mięso.



Krok 4

Mięso podajemy z plasterkami cukinii. Podajemy z zieloną salsą verde.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.