Cielęcina jest smacznym i jednocześnie zdrowym daniem. Cukinia z kolei jest niskokaloryczna i lekkostrawna, jest źródłem wielu witamin i minerałów. Jest również pożądana w diecie antyrakowej oraz odkwaszającej. Danie dla wszystkich, polecane zwłaszcza na zdrowy, pożywny obiad. Pyszne i proste do wykonania. Można podawać z ryżem.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w plastry.
Cielęcinę kroimy w paski, nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obtaczamy w mące wymieszanej z solą i pieprzem.
Cukinię smażymy na patelni, aby lekko się zarumieniła i przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy mięso.
Mięso podajemy z plasterkami cukinii. Podajemy z zieloną salsą verde.
Dodaj komentarz