Pita z kurczakiem i warzywami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

2

Alergeny pokarmowe:

Gluten

Składniki

Składniki

- 2 pity

- 1 filet z kurczaka

- 4 liście sałaty

- pół pomidora

- kilka plasterków zielonego ogórka

- 1/3 czerwonej cebuli

- 1 łyżeczka słodkiej papryki

- sól

- pieprz

- oliwa

Przygotowanie

Krok 1

  • Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie doprawiamy je pieprzem, solą oraz słodką papryką.

Krok 2

  • Kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie. Sałatę myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora w plasterki.

Krok 3

  • Pity przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie wkładamy do każdej sałatę, kawałki kurczaka, plasterki ogórka, pomidora oraz cebulę. 


Krok 4

  • Gotowe pity polewamy jogurtem greckim.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0