Pita z kurczakiem i warzywami

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,

Danie: Obiad,

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten,


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 pity
  • - 1 filet z kurczaka
  • - 4 liście sałaty
  • - pół pomidora
  • - kilka plasterków zielonego ogórka
  • - 1/3 czerwonej cebuli
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - sól
  • - pieprz
  • - oliwa

Przygotowanie

Krok 1
Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie doprawiamy je pieprzem, solą oraz słodką papryką.

Krok 2
Kurczaka smażymy na rozgrzanej oliwie. Sałatę myjemy i osuszamy. Cebulę kroimy w piórka. Pomidora w plasterki.

Krok 3
Pity przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie wkładamy do każdej sałatę, kawałki kurczaka, plasterki ogórka, pomidora oraz cebulę. 


Krok 4
Gotowe pity polewamy jogurtem greckim.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis