Smoothie batatowe

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka upieczonych batatów
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 250 ml soku jabłkowego
  • ⅓ szklanki płatków migdałów
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru

Przygotowanie

Krok 1

Bataty umyj i pokrój w cienkie plastry. Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem. Ułóż na niej plastry batatów i przykryj folią aluminiową. Piecz przez ok. 30-35 min, aż do miękkości, w temperaturze 180°C. Oddziel szklankę miąższu od skórki i ostudź.



Krok 2

Małą ilością wrzątku zalej płatki migdałowe i przykryj. Odstaw na 10 minut, a następnie odcedź.



Krok 3

Ostudzone bataty przełóż do blendera. Dodaj sok pomarańczowy, sok jabłkowy, płatki migdałów i imbir. Dokładnie zmiksuj. Przelej do szklanek i podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.