Smoothie batatowe

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szklanka upieczonych batatów
  • 250 ml soku pomarańczowego
  • 250 ml soku jabłkowego
  • ⅓ szklanki płatków migdałów
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru

Przygotowanie

Przygotowanie:

Umyć i pokroić bataty na cienkie plastry. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, ułożyć na niej plastry batatów i przykryć folią aluminiową. W temperaturze około 180 °C piec przez około 30-35 minut (do miękkości). Oddzielić szklankę miąższu od skórki i ostudzić. Małą ilością wrzątku zalać płatki migdałowe i przykryć, a następnie odstawić na 10 minut i odcedzić. Ostudzone bataty wrzucić do blendera, dodać sok pomarańczowy i jabłkowy, płatki migdałów oraz imbir i dokładnie zmiksować. Przelać do szklanek. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.