Smoothie bowl z awokado, bananem i szpinakiem

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 1 dojrzałe awokado
  • 50 g świeżego szpinaku
  • 200 ml mleka Mazurski Smak
  • 2 łyżeczki herbaty matcha
  • 2 owoce kiwi
  • 2 łyżki migdałów
  • 2 łyżki orzechów włoskich

Przygotowanie

Krok 1

Awokado obierz, wyjmij pestkę i pokrój na mniejsze kawałki. Banany obierz i pokrój na plastry. Owoce przełóż do miski, zalej mlekiem, dodaj zieloną herbatę, szpinak i zblenduj na gładką masę.



Krok 2

Na suchej patelni upraż drobno posiekane migdały i orzechy, aż lekko zbrązowieją i zaczną mieć intensywny orzechowy zapach. Uprażone orzechy zdejmij z patelni i wystudź.



Krok 3

Kiwi obierz i pokrój w cienkie plastry.



Krok 4

Przełóż smoothie do miseczek, na wierzchu ułóż plastry kiwi oraz posyp uprażonymi orzechami i migdałami. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.