Śniadanie bezglutenowe

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Pasta do kanapek

  • 4 wafle ryżowe,
  • 3 jajka gotowane na twardo,
  • 1 łyżeczka wasabi,
  • 1/2 łyżeczki kurkumy,
  • 2 garście sałaty,
  • pęczek drobnego szczypiorku,
  • kilka sztuk pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek,
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek, a następnie przeciskamy przez praskę oddzielnie białka i oddzielnie żółtka. Do białek dodajemy wasabi, doprawiamy odrobiną soli, a do przeciśniętych żółtek oprócz soli dodajemy kurkumę. Na talerzach układamy sałatę, skrapiamy ją oliwą, a wafle ryżowe smarujemy po połowie każdą z past. Danie dekorujemy pomidorkami i drobnym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.