Śniadaniowe babeczki sernikowe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 szkl płatków kukurydzianych kakaowych
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 280 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1/4 szkl gorącej wody
  • 1 łyżka miodu
  • 125 g borówek amerykańskich

Przygotowanie

Krok 1

Płatki mielimy na bardzo drobno, rozpuszczamy masło i mieszamy razem. Na dno silikonowych foremek na babeczki wykładamy po łyżeczce płatków wymieszanych z masłem (resztę zostawiamy na górę) i ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia. Borówki myjemy. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy miód i mieszamy a następnie mieszamy z przestudzoną żelatyną. Wyjmujemy foremki z lodówki. Na dno z płatków wkładamy po 2 łyżki masy a na niej układamy po kilka borówek (zostawiamy kilka do dekoracji). Na borówki wykładamy resztę masy serowej i resztę płatków z masłem. Wstawiamy do lodówki na min. 1 godz. Wykładamy z silikonowych foremek (zanurzając na kilka sekund w gorącej wodzie) dnem do góry. Dekorujemy pozostałymi borówkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.