Szybkie ciasto z owocami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1,5 szkl. mąki tortowej
  • 10 łyżek oliwy z oliwek
  • 15 dag cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1 laska rabarbaru
  • 0,5 szkl. malin
  • Cukier puder z wanilią

Przygotowanie

Krok 1

Dno kwadratowej tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i posypać bułką tartą.



Krok 2

Rabarbar obrać, pokroić na kawałeczki.



Krok 3

Całe jajka wbić do miski, dodać cukier waniliowy i cukier kryształ, ubić do białości. Następnie dodać oliwę i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zmiksować na najmniejszych obrotach.



Krok 4

Ciasto przelać do przygotowanej formy, ułożyć pokrojone gruszki, jabłka i rabarbar. Posypać malinami, włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec do suchego patyczka, około 40-45 minut.



Wskazówki

Upieczone ciasto ostudzić, wyjąć z formy, posypać cukrem pudrem z wanilią.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.