Śnieżne muffinki

Autor:

Ania

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Ciasto:
  • 250g mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 90 g cukru
  • 1 jajko
  • 80 ml oleju
  • 150 g śmietanki 36% Łaciata
  • 1 op. polewy
  • Dodatkowo:
  • gęsty lukier

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto: W 1 misce łączymy suche składniki. W 2 mokre. Do płynnych składników dodajemy suche i mieszamy. Ciasto przekładamy do papilotek i pieczemy w 180 stopniach ok. 20 min. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy serek, delikatnie mieszamy. Wystudzone babeczki dekorujemy lukrem, ozdabiamy śnieżynkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.