Sorbet arbuzowo bazyliowy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g miąższu arbuza
  • 1 szklanka listków bazylii
  • 200 g serka mascarpone

Przygotowanie

Krok 1

Odkrawamy skórkę arbuza, pozbywamy się pestek i przekładamy do kielicha blendera. Miksujemy z bazylią i serkiem na gładką masę. Przekładamy do metalowej miski i wstawiamy do zamrażalnika na 4 godziny.



Krok 2

Co pół godziny wyciągamy i mieszamy masę, aby uniknąć powstania dużych lodowych kryształów.



Krok 3

Sorbet nakładamy rozgrzaną łyżka do lodów. Dekorujemy świeżą bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.