Muffiny dyniowe z wiśniami

Autor:

budzik

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 30 dag mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 15 dag cukru
  • kropla olejku pomarańczowego
  • 2 jajka
  • 1 szklanka pure z dyni
  • 60 ml mleka ŁACIATE
  • 150 ml oleju
  • wiśnie

wykończenie

  • cukier puder do posypania muffinek

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj formę na muffinki i nagrzej piekarnik na 190 stopni. Wymieszaj w osobnych miseczkach składniki mokre i suche. Do jednej miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier.



Krok 2

Do drugiej miseczki wlej olej, mleko, pure z dyni, olejek pomarańczowy i wbij jajka. Do sypkich składników wlej mokre i delikatnie wymieszaj łyżką.



Krok 3

Gotowe ciasto przełóż do formy. Ułóż na wierzch lub wciśnij do środka ciasta wiśnie. Piecz muffiny ok 20 minut. Kiedy wystygną posyp cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.