Spaghetti z boczkiem i delikatnym aromatem czosnku. Może nie jest zbyt dietetyczne, ale za to jakie pyszne! Takiej potrawie nie sposób się oprzeć!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, drobno siekamy natkę pietruszki. Boczek kroimy na mniejsze plasterki i obsmażamy na maśle.
Gotujemy al dente makaron spaghetti i odcedzamy.
W misce rozrabiamy parmezan, śmietankę Łaciatą i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Gorący makaron dodajemy na patelnię z masłem i boczkiem. Całość zalewamy masą ze śmietanki Łaciatej, czosnku i sera. Energicznie mieszamy.
Dodaj komentarz