Spaghetti z boczkiem i czosnkiem

Spaghetti z boczkiem i delikatnym aromatem czosnku. Może nie jest zbyt dietetyczne, ale za to jakie pyszne! Takiej potrawie nie sposób się oprzeć!

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g boczku w plasterkach
  • - 6 ząbków czosnku
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 natka pietruszki
  • - 4 łyżki śmietanki Łaciatej 18%
  • - 200 g makaronu spaghetti
  • - 6 łyżek masła
  • - 50 g tartego parmezanu

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, drobno siekamy natkę pietruszki. Boczek kroimy na mniejsze plasterki i obsmażamy na maśle.



Krok 2

Gotujemy al dente makaron spaghetti i odcedzamy.



Krok 3

W misce rozrabiamy parmezan, śmietankę Łaciatą i czosnek. Całość doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 4

Gorący makaron dodajemy na patelnię z masłem i boczkiem. Całość zalewamy masą ze śmietanki Łaciatej, czosnku i sera. Energicznie mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.