Spaghetti z sosem pomidorowym i serem

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag makaronu spaghetti
  • 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2-3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Pieprz kolorowy
  • Sól
  • Cukier
  • Oregano
  • Majeranek
  • Papryka
  • Ser żółty tarty

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę i wrzucić na rozgrzane na patelni masło i zeszklić ją.



Krok 2

Czosnek obrać i posiekać, dodać pod koniec smażenia cebulki .



Krok 3

Dodać mąkę i zrobić delikatną zasmażkę , następnie dodajemy koncentrat i dokładnie łączymy wszystko razem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, majerankiem, oregano i papryczką.



Krok 4

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, nakładamy na talerze , polewamy sosem i posypujemy startym żółtym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.