Sos tatarski

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • ogórki konserwowe – 100 g
  • jabłka (małe) – 2 szt.
  • pietruszka – ¼ pęczka
  • majonez – 150 g
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki konserwowe osączamy i kroimy w drobną kostkę.



Krok 2

Jabłka obieramy, pozbywamy się pestek i kkroimy w kostkę. Pietruszkę myjemy i drobno siekamy.



Krok 3

Łączymy z pozostałym koperkiem, majonezem i 2-3 łyżkami wody po ogórkach, a następnie doprawiamy do smaku. Dodajemy ogórka, jabłko i pozostałą cebulę, mieszamy i doprawiamy do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.