Surówka z kalarepy i pomidorów

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kalarepka
  • ½ jabłka
  • ½ czerwonej cebuli
  • 3-4 rzodkiewki
  • 10 szt. pomidorków cherry
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oleju z bazylią
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Młodą kalarepkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Cebulę posiekać w piórka, rzodkiewkę w cienkie półplasterki.



Krok 3

Szczypiorek umyć i drobno posiekać.



Krok 4

Jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Umyte pomidorki pokroić w ćwiartki.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić olejem z bazylią, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.