Surówka z kapusty, marchewki i pietruszki

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15-20 dag kapusty czerwonej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 jabłko gruszkowe
  • 1 średnia cebula
  • 2 kiszone ogórki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Pieprz biały
  • Sól
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę bardzo drobno posiekać lub zetrzeć na tarce jarzynowej, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.



Krok 2

Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę.



Krok 3

Jabłko, marchewkę i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.