Surówka z kiełkami rzodkiewki

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
  • 1 seler
  • 50 ml śmietanki Łaciatej 30%
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • 200 g rzepy
  • 2 jabłka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Przygotowanie:

Drobno poszatkować kapustę, posypać solą i odstawić na około godzinę. Zetrzeć na grubych oczkach marchew, jabłka i seler, a rzepę obrać i pociąć w słupki. Zmieszać warzywa, dodać śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz i cukier, ponownie dokładnie zmieszać i odstawić na około 20 minut. Dosypać kiełki rzodkiewki i dokładnie wymieszać przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.