Surówka z marchewki z marynowaną cebulką

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag marchewki
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ⅓ szkl. cebulki marynowanej
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 2

Obraną cebulę drobno posiekać, cebulkę marynowaną pokroić w kostkę.



Krok 3

Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać oliwę z oliwek, doprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.