Surówka z ogórkiem i czarnuszką

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g ogórków
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka chilli
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • 3 gałązki szczypiorku
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W miseczce przygotować sos - jogurt zmieszać z octem, cukrem, czarnuszką, chilli oraz solą i pieprzem. Szczypiorek drobno posiekać, dodać do sosu. Wymieszać.



Krok 2

Ogórki umyć i obrać, pokroić na cienkie plastry. Wymieszać w misce z sosem. Udekorować czarnuszką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.