Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20 dag pora
  • 2 winne jabłka
  • 15-20 dag dyni Hokkaido
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki majonezu light
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Por umyć, pokroić w cienkie półkrążki, wymieszać z odrobiną soli, gdy zmięknie, odcisnąć.



Krok 2

Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach.



Krok 3

Jabłka bez nasion i skórki zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.



Krok 4

Kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 5

Wszystkie składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.