Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Por pokroić w półkrążki, sparzyć wrzącą wodą, osączyć. Liście jarmużu blanszować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić, odciąć grube łodygi, pokroić na kawałki.
Por odcisnąć z wody, ogórka pokroić w kostkę, marchewkę i jabłko obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Jabłko wymieszać z sokiem z cytryny.
Cykorię umyć i porwać na kawałki. Do miski włożyć wszystkie składniki surówki, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wymieszać, odłożyć w chłodne miejsce na 15-20 minut, podawać.
Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Dodaj komentarz