Surówka z selera i gruszki

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler

Wegetariańskie


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 seler korzeniowy
  • 1 marchewka
  • 1 gruszka
  • 2-3 łyżki suszonej żurawiny
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • Natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Seler obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej i od razu wymieszać z sokiem z cytryny. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać do miski z selerem.





Krok 2

Gruszkę obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, połączyć z selerem, marchewką i żurawiną. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać z musztardą i jogurtem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.