Surówka z selera i kukurydzy

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2/3 szkl. selera konserwowego
  • 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1/2 małej cukinii marynowanej
  • 1 jabłko
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1,5 łyżki majonezu light
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę i seler konserwowy osączyć z zalewy.



Krok 2

Cukinię marynowaną i paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w kostkę.



Krok 3

Cebulę drobno posiekać.



Krok 4

Jabłko obrać, usunąć nasiona, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.