Zupa dla odważnych. Jej głównym składnikiem jest pokrzywa. Kto nigdy nie jadł – w tym momencie pewnie się skrzywi, ale kto raz spróbuje tej potrawy, będzie do niej wracał.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Jajko kurze, Seler
Fit
Ćwiartkę z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy ok. 30 minut. Jajka gotujemy na twardo w osobnym garnuszku.
Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Liście pokrzywy drobno kroimy.
Warzywa dodajemy do garnka razem z czosnkiem i przyprawami.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy pokrzywę i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy z jajkami.
Dodaj komentarz