Surówka z włoskiej kapusty

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Lista składników

  • 1/4 szt kapusty włoskiej,
  • 1/2 papryki czerwonej,
  • 1/2 cebuli czerwonej,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 1/2 szkl kukurydzy konserwowej,
  • 1 jabłko,
  • sok z cytryny,
  • 1 łyżka majonezu light,
  • sól,
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą wodą, osączyć.



Krok 2

Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w cienkie słupki.



Krok 3

Kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 4

Ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę.



Krok 5

Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.



Krok 6

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.