Placki dyniowe z jabłkami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 szkl. maślanki
  • 0,5 szkl musu z dyni
  • 30-35 dag mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru z wanilią
  • 2 łyżki miodu
  • Sól
  • 2 jajka
  • 0,5 kg jabłek
  • 3-4 dag rodzynek
  • Oliwa
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki.



Krok 2

Maślankę wymieszać z musem z dyni, odrobiną soli, miodem i cukrem z wanilią. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać zmiksowane jajka, połączyć z jabłkami i rodzynkami, delikatnie wymieszać.



Krok 3

Na patelnię z rozgrzaną oliwą łyżką wkładać nieduże porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać oprószone cukrem pudrem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.