Świąteczny pucharek

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • Paczka 250 g herbatników
  • śmietanka 30 % łaciata
  • tabliczka czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • kolorowe posypki cukrowe lub czekoladowe do wyboru
  • czekoladka (pomadka) na ozdobę
  • kokos
  • migdały w płatkach

Przygotowanie

Spód herbatnikowy

Herbatniki kruszymy w misce.





Krok 2

Ubijamy śmietankę a czekoladę ścieramy na drobnej tarce do śmietanki i lekko mieszamy.





Kokos.

Posypujemy warstwą kokosu.





Migdały

Posypujemy płatkami migdałów.





Płatki

Posypujemy warstwą płatków. Takich najzwyklejszych.





Posypka

Posypujemy posypką czekoladową lub owocową kolorową do wyboru. Wciskamy pomadkę na ozdobę, możemy dodać kostkę czekolady.





Wskazówki

Najlepiej podawać schłodzone.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.