Szaszłyki na ostro z jagnięciny

Owoce kiwi nadają szaszłykom jagnięcym słodko-kwaśny smak. Kiwi posiada właściwości odchudzające oraz odżywcze.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g udźca jagnięcego bez kości
  • - 1 kiwi
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżka imbiru
  • - 1 łyżeczka nasion kolendry
  • - 2 cebule
  • - 1 marchewka
  • - 1 cytryna
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki i umieszczamy w misce. Obieramy kiwi ze skórki, kroimy na plasterki i ucieramy. Dodajemy czosnek, imbir i przyprawy. Mięso obtaczamy w marynacie, po czym odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.



Krok 2

Rozgrzewamy grilla. Przygotowane kawałki mięsa nabijamy na długie, metalowe szpadki, Przygotowujemy także większe kawałki marchwi i cebuli. Wszystko polewamy resztą marynaty, dodajemy sól i pieprz.



Krok 3

Szaszłyki i warzywa wrzucamy na grilla i pieczemy przez 10 minut, obracając je od czasu do czasu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.