Owoce kiwi nadają szaszłykom jagnięcym słodko-kwaśny smak. Kiwi posiada właściwości odchudzające oraz odżywcze.
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Mięso kroimy na średniej wielkości kawałki i umieszczamy w misce. Obieramy kiwi ze skórki, kroimy na plasterki i ucieramy. Dodajemy czosnek, imbir i przyprawy. Mięso obtaczamy w marynacie, po czym odstawiamy pod przykryciem na 5 minut.
Rozgrzewamy grilla. Przygotowane kawałki mięsa nabijamy na długie, metalowe szpadki, Przygotowujemy także większe kawałki marchwi i cebuli. Wszystko polewamy resztą marynaty, dodajemy sól i pieprz.
Szaszłyki i warzywa wrzucamy na grilla i pieczemy przez 10 minut, obracając je od czasu do czasu.
Dodaj komentarz