Ciasteczka pełnoziarniste z rodzynkami

Domowe ciasteczka pełnoziarniste z rodzynkami to samo zdrowie. Idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 20

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g mąki pełnoziarnistej
  • 120 g masła
  • 3 łyżki miodu
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g rodzynek

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.



Krok 2

Masło ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy miód. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy na jednolitą masę. Wsypujemy rodzynki i kilkakrotnie mieszamy ciasto łopatką.



Krok 3

Na blasze wyłożonej papierem do pieczeni układamy uformowane z ciasta placki w kształcie koła.



Krok 4

Pieczemy 12 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.