Szaszłyki w filetach

Ciekawy i niecodzienny sposób na podanie szaszłyków. Z pewnością miło zaskoczy wszystkich gości i będzie bardzo chwalony.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • - 200 g wędzonego boczku
  • - 200 g pieczarek
  • - 4 małe cebule
  • - 2 jajka
  • - 1 czerwona papryka
  • - bułka tarta
  • - 4 łyżki oleju do smażenia
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki oczyszczamy i smażymy w całości. Z papryki usuwamy nasiona, a cebulę obieramy. Boczek i warzywa kroimy w dużą kostkę. Wraz z pieczarkami nabijamy przemiennie na szaszłykowe patyki.



Krok 2

Wymyte i osuszone filety kroimy w poprzek. Rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Owijamy rozbitymi filetami szaszłyki. Następnie panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.



Krok 3

Smażymy w głębokim oleju. Studzimy i przekrawamy wzdłuż patyków. Podajemy ciepłe z surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.